• Niet op voorraad
Yleke

Yeleke

Levertijd 3-5 dagen
€ 194,50
incl. BTW

De opening is een soort muzikaal vraagteken. Het zijn vijf akkoorden die zich lijken af te vragen, welke verrassingen de componist in petto zal hebben. Een open opening, zou je kunnen zeggen. De akkoorden spelen ook nog een rol(letje) in de rest van het stuk.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Het werk bestaat uit drie hoofd-geledingen.

1. DRYLTS In het eerste gedeelte staat een muzikaal raadsel centraal. Daarin klinkt een thema dat is samengesteld uit de letters van de naam ‘Drylts’. Deze letters zijn omgezet in noten en vormen het thematisch materiaal voor het gehele eerste gedeelte.

2. It Heitelân In het middendeel wordt de melodie van It Heitelân gepresenteerd en in een aantal variaties steeds anders belicht. De verschillende orkestgroepen komen hierin op karakteristieke wijze aan hun trekken.

3. Nooitgedagt Het houten speelgoed van weleer met de kleurige blokjes roep nog steeds mooie herinneringen op bij velen. En natuurlijk de schaatsenfabriek, vermaard en geliefd in heel het land en daarbuiten. In een vlot slotdeel wordt door de componist met dit iconische thema gespeeld, zoals hij zich in zijn jeugd met de producten van Nooitgedagt vermaakte.

Geschreven in opdracht  van de cmv Concordia IJlst ter ere van hun 125-jarig bestaan.

Datasheet

Componist
Rob Goorhuis
Graad
4
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
10:40
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
3e Divisie

16 same category products: