• Niet op voorraad
A Future Celebration

A Future Celebration

Levertijd 3-5 dagen
€ 129,99
incl. BTW

Future Celebration werd gecomponeerd ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van de Koninklijke Socialistische Harmonie De Toekomst uit Sint-Niklaas (België). In deze kleurrijke compositie slaagt Kevin Houben erin de bruisende textiel- en sigarennijverheid uit de negentiende en de twintigste eeuw van de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas weer te geven.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Deze ambachten waren immers kenmerkend voor de rijkdom die ze voor de stad met zich meebrachten. Getuige daarvan zijn nog steeds de 2 unieke (niche)musea in Sint-Niklaas: het Breigoedmuseum en het Pijp- en Tabaksmuseum. Zelfs in tijden van grote crisissen, bv. tijdens het interbellum, bleef de stad floreren. Kenmerkend hiervan zijn de unieke collectie geklasseerde art-decohuizen, waaronder het vroegere Volkshuis, waar de Koninklijke Socialistische Harmonie De Toekomst nog steeds repeteert.
Deze historische achtergrond van Sint-Niklaas en van het harmonieorkest in het bijzonder, heeft Kevin Houben in Future Celebration muzikaal voorgesteld. De korte, maar energieke en krachtige opening van het werk, door de koperblazers, verklankt Sint-Niklaas als welvarende stad. Nadat de houtblazers een breed en lyrisch thema presenteren, werpt een allegro met een opgewekt thema een blik op de toekomst, hoopvol vooruitkijkend naar de volgende mijlpalen/vieringen die de stad en haar orkest nog te wachten staan.

Datasheet

Componist
Kevin Houben
Graad
4
Instrumentatie
Harmonie/ Concert Band
Muziekgenre
Concert/Concours

16 same category products: