• Niet op voorraad
A Ruby Fantasy

A Ruby Fantasy

Levertijd 3-5 dagen
€ 197,50
incl. BTW

De vrije fantasie, die speciaal werd geschreven voor het 40-jarig dirigentenjubileum van Danny Oosterman bij fanfareorkest Door Samenwerking Sterk in Aarlanderveen, is een geschenk van Rob Goorhuis aan een van zijn allerbeste vrienden.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Als materiaal werd uitsluitend de naam DANNY OOSTERMAN gebruikt, die, op diatonische wijze, op tonen werd gezet. De compositie bestaat uit drie episodes, die elk een geheel eigen karakter hebben. De vraag wordt (werd) dan natuurlijk gesteld hoe men de figuur Danny Oosterman hierin kan herkennen. De componist liet zich leiden door muzikale motieven en beeldde op intuïtieve wijze een unieke mens en een unieke dirigent uit, die in de wereld van de blaasmuziek een geheel eigen plaats inneemt.
Zijn verdienste strekt zich verder uit dan DSS Aarlanderveen. Hij is chef-dirigent van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, waarmee hij baanbrekend werk verrichtte. Hij bracht het orkest kwalitatief tot ongekende hoogte en voerde heel veel nieuwe muziek uit in allerlei stijlen en van verschillende componisten. Met zijn inspirerende manier van werken bracht hij meerdere orkesten naar de top. DSS Aarlanderveen behaalde tijdens het concours van 2017 in het Muziekcentrum van Enschede onder zijn leiding met 97,5 punten de hoogste score ooit door een fanfareorkest behaald tijdens een muziekwedstrijd.

Opname:
DSS Aarlanderveen o.l.v. Danny Oosterman

Datasheet

Componist
Rob Goorhuis
Graad
5
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
11:40
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
2e Divisie

Downloaden

16 same category products: