Variations on a Psalm Melody

Psalm 51 uit het Liedboek der Kerken ligt aan de compositie ten grondslag. Het is een sfeervolle klankstudie welke tijdens vele gelegenheden gespeeld kan worden.

Meer details

€ 63,30

Psalm 51 uit het Liedboek der Kerken ligt aan de compositie ten grondslag. Het is een sfeervolle klankstudie welke tijdens vele gelegenheden gespeeld kan worden. Een psalm is letterlijk vertaald een godsdienstig lied gebaseerd op het bijbelboek Psalmen. Uit het Grieks vertaald betekent het - spreekgezang met snaarbegeleiding. De snaarbegeleiding is in deze variaties (uiteraard) verdwenen en opgegaan in stemmige koperklanken met saxen en gecompleteerd met bescheiden doch zinrijke slagwerkaanvullingen. In mooie klankblokken worden de motieven naar voren gebracht.

Klankrijk, puurheid en intimiteit zijn de pijlers van deze nieuwe compositie van Arend Gerds, een jonge componist geboren te Groningen (1987). Hij studeerde van 2007 tot 2013 aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen, waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde. Tijdens zijn studie deed hij mee aan verschillende projecten en festivals. Zijn werken werd tijdens projecten en masterclasses onder andere uitgevoerd door het Matangi strijkkwartet, Aurelia saxophone quartet, Calefax, orkest de Ereprijs en It Nije ensemble. Samen met medestudenten richtte hij in 2011 het Vers ensemble op (www.hetversensemble.nl). Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent, onder andere aan het ArtEZ conservatorium, waar hij compositieles geeft aan de jong talentklas en studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen.

ComponistArend Gerds
Graad3
InstrumentatieConcert Band, Fanfare
Tijdsduur4:00
UitgeverAM Music - Lippenhuizen
MuziekgenreConcert/Concours

Variations on a Psalm

Variations on a Psalm Fanfare Score

Downloaden (283.27k)
Product toegevoegd aan vergelijking!