Jos Stoffels

Jos Stoffels werd geboren in 1951 in Susteren en is woonachtig in Thorn. Hij kreeg op jeugdige leeftijd slagwerklessen van Jan Pustjens, de latere eerste slagwerker van het Koninklijk Concertgebouworkest. Na eerst aan de muziekschool in Geleen lessen te hebben gevolgd, studeerde hij aan de conservatoria te Maastricht en Amsterdam. In 1971 werden de conservatoriumstudies afgerond met het diploma Uitvoerend en Docerend musicus.

Er volgde een aanstelling als eerste slagwerker bij het Brabants Symfonieorkest en plaatsvervangend paukenist bij het Limburgs Symfonieorkest. In 1971 werd hij als dienstplichtige ingedeeld bij het Trompetterkorps der Artillerie. Vervolgens kreeg hij een aanstelling in algemene dienst bij het radio Symfonieorkest. In die tijd studeerde hij harmonie- en Fanfaredirectie en rondde deze studie in 1977 af.

Hij is inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam als dirigent en behaalde met diverse Limburgse fanfareorkesten landskampioenschappen en andere aansprekende successen. Als jurylid is hij verbonden aan de FKM voor Tamboerkorpsen en solistenwedstrijden HAFABRA. Ook buiten onze landsgrenzen is hij een graag geziene gast, bijv. bij het Tiroler Blasmusikverband, waar hij vele play-ins verzorgd heeft.


Product toegevoegd aan vergelijking!