Marten van der Wal

Marten van der Wal

Marten van der Wal zijn muzikale loopbaan begon in het Friese dorpje Wons; zijn geboorteplaats. Hij werd er lid van de plaatselijke vereniging en begon op mijn 10e met muzieklessen bij de muziekschool in Bolsward. Marten had veel plezier in de muziekles en probeerde de muziek die hij ergens hoorde te spelen op mijn bugel. Zo ontwikkelde Marten zich snel en al op jonge leeftijd speelde hij bugel in verschillende regionale orkesten, waaronder de Wonseradeelkapel, het Friesch Koper Orkest en de AGO-Brassband.

Na zijn middelbare school ging Marten naar het conservatorium, en maakte hij de overstap naar trompet. Op dit instrument was hij gedurende een groot aantal jaren actief als solo trompettist in het Frysk Fanfare Orkest en ook als lead trompettist bij de Bigband Friesland.

In Leeuwarden studeerde hij aan de Muziek Pedagogische Academie de hoofdvakken Trompet en Hafabra-directie. Ook studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium voor zijn Einddiploma Hafabra-directie. Hij behaalde zijn diploma bij Gerrit Fokkema.

Marten is actief als dirigent bij verschillende orkesten in de HaFaBra-wereld. Daarnaast is Marten van der Wal arrangeur van diverse bewerkingen voor fanfare. Kijk hiervoor ook op www.martenvanderwal.com

Arrangementen van Marten van der Wal bij AM Music


Product toegevoegd aan vergelijking!