• Niet op voorraad
A Poem Against War

A Poem Against War

Levertijd 3-5 dagen
€ 272,50
incl. BTW

A Poem against War werd gecomponeerd in opdracht van Psalm 150, Dinxperlo, in het kader van het project Leven in Vrijheid! Uitgangspunt bij het componeren van dit werk was het gedicht A Poem against War van de Amerikaanse dichteres Karen Karpowich. Het gedicht wordt verteld vanuit de ik-persoon en verhaalt over jonge levens die in de knop gebroken worden als gevolg van het oorlog voeren.

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

Een monument, opgericht ter nagedachtenis aan de soldaten die hun leven gaven, wordt door passanten nauwelijks opgemerkt en zelfs genegeerd. Kinderen vinden de door bomen beschutte herdenkingsplaats maar eng en naargeestig en zelfs de verteller versnelt zijn pas bij het passeren ervan. Onderliggende thematiek is hierbij het zinloze van het oorlog voeren.

De compositie is samengesteld uit 2 delen die zonder onderbreking gespeeld worden. In het eerste gedeelte wordt de dramatiek van het gevecht geschilderd, het tweede deel is gebaseerd op het gedicht van Karen Karpowich waarin teruggeblikt wordt op de offers die zijn gebracht. De tekst wordt gezongen door een Mezzo Sopraan en benadrukt het zinloos vergieten van bloed waar iedere oorlog mee gepaard gaat.

De thematiek waarmee de compositie open keert aan het slot terug, maar heeft dan een complete metamorfose ondergaan waarbij optimisme en daadkracht plaats gemaakt hebben voor resignatie en berusting in het besef dat de geschiedenis zich keer op keer herhaalt.

Datasheet

Componist
Harrie Janssen
Graad
6
Instrumentatie
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
18:23
Muziekgenre
Concert/Concours

Downloaden

16 same category products: