Format Ferskaat

Saddleworth Festival Dances

Levertijd 3-5 dagen
€ 123,20
incl. BTW

Een concertwerk voor fanfare van de Engelse componist Peter Martin.
Tijdens het 'Gouden Spiker Festival' 2018 was Saddleworth Festival Dances het verplichte werk voor de 5e divisie.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Peter Martin componeerde Saddleworth Festival Dances in opdracht van het ‘Saddleworth Festival of the Arts’, een vierjaarlijks festival waar zowel regionale, nationale als internationale artiesten optreden. 
Saddleworth is een prachtig landelijk gebied ten westen van Manchester. Het kent vele tradities. Een aantal worden jaarlijks gevierd. Peter Martin verwerkte enkele van deze gebruiken in zijn Festival Dances.

Whit Friday Walks verwijst naar de mars, processie, voorafgaand aan een religieuze viering op ‘Whit Friday’.

Wartime Weekends. De opnames van de Amerikaanse film ‘Yanks’ (1979) staat aan de basis van deze jonge traditie. Naast een optocht van oude legervoertuigen zijn er vele activiteiten en optredens met swingende muziek uit die tijd. 

Raven Stones. Tijdens een wandeling op de Saddleworth Moors zijn de Raven Stones onvermijdelijk: een prachtige rotsformatie die tot de verbeelding spreekt.

The Rushcart. De oorsprong van dit evenement is onduidelijk. Waarschijnlijk was het een religieus gebruik dat zich vooral in de buitenlucht afspeelde. Tegenwoordig trekt een bonte stoet door de straten, begeleid door aanstekelijke muziek en dans van lokale volksdansgroepen.

Datasheet

Componist
Peter Martin
Graad
3
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
9:30
Muziekgenre
Concert/Concours

16 same category products: