Les Marteaux de la Marine

Les Marteaux de la Marine

Levertijd 3-5 dagen
€ 242,00
incl. BTW

Les marteaux de la marine werd in 1999 gecomponeerd in opdracht van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

De compositie kent drie statische elementen, elkaar afwisselend. Statisch wil in dit geval zeggen dat er geen ontwikkeling van het materiaal wordt nagestreefd. 
Het eerste element waarmee het stuk begint is rustig en kleurrijk. Het tweede element is vinnig en scherp terwijl het derde energie verbeeldt. In alle elementen is de herhaalde toon het uigangspunt waarmee de hamers (martaux) verklaard kunnen worden. De instrumentatie is rijk geschakeerd waarbij in de langzame gedeelten een harp medebepalend is voor het kleurenpalet.

De compositie vangt aan met een sfeervol Larghetto met fraaie harmonieën in het zachte, subtiel bewegende, houtregister. De inleiding ademt een impressionistische sfeer uit, waarbij expressieve cantilenes en solistische beweeglijke motieven naar voren komen. 
Dan volgt een virtuoos Allegro met snelle motieven afgezet door korte, ritmische inzetten van de diverse instrumentengroepen. De trompetten en hoorns voegen een virtuoos signaalmotief toe. Na en kort stringendo-gedeelte keert het transparante Larghetto terug met een gevarieerde zetting van de beginelementen. De cornet (trompet) en hoorn vervullen in dit gedeelte een fraaie hoofdrol. Vervolgens zet het flitsende Vivo in met voortdurende trioolbewegingen in zowel hout als koper. Vervolgens duikt het Allegro van het begin nog op en Les marteaux de la marine besluit met een snelle en virtuoze climax.

Datasheet

Componist
Rob Goorhuis
Graad
6
Instrumentatie
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
17:45
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
1e Divisie

16 same category products: