• Niet op voorraad
Oureana: 1st Ballet Suite

Oureana: 1st Ballet Suite

Levertijd 3-5 dagen
€ 311,00
incl. BTW

Oureana: First Ballet Suite is in 2011 gecomponeerd in opdracht van de Academia Musica Banda de Ourém. Oureana is gebaseerd op de stichtingslegende van de stad Ourém. De legende verhaalt over de liefde en dood van Oureana (een Arabische prinses) en een Portugese ridder (D. Gonzalo).

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

De eerste Koning van Portugal stuurt D. Gonzalo op een missie, waar hij Oureana ontmoet en verliefd op haar wordt. Dit vierdelige muzikale drama (delen ook los verkrijgbaar) is een eerbetoon aan de Portugese geschiedenis en cultuur. Het eerste deel refereert direct aan Arabische cultuur.

Part 1: Overture - The Feast “Een vreemd gevoel van verrassing en ongeloof ging door het hoofd van D. Gonzalo en zijn ondergeschikten, toen ze die nacht keken naar wat er langs de rivier gebeurde. Lichten, geuren, kleuren en geluiden vulden de gehele vallei. D. Gonzalo en de anderen begrepen meteen dat dit een belangrijk feest was, gezien het feit de wachten meer met de voorbereidingen voor het feest dan met de verdediging en beveiliging bezig waren.”
Part 2: March of the Lights “Oureana veroorzaakt grote opschudding als haar vader (de emir) haar arm aan de grote kalief Al Mansur wil geven. Oureana is niet gelukkig en moet door haar vader worden meegesleurd. Ze wordt, als handelswaar voor vrede en bescherming, gedwongen met de kalief (voor wie ze geen liefde voelt) te trouwen.”
Part 3: The Handkerchief Dance “Deze dans, gedanst door een kleine groep van meisjes, creëert een betoverende en sensuele sfeer, waarin elk gebaar verwijst naar de vrouwelijke schoonheid.”
Part 4: Sabre Dance “In deze mannelijke en oorlogszuchtige dans toont de persoonlijke lijfwacht van de emir zijn kracht en behendigheid met het zwaard.”

Datasheet

Componist
Nuno Leal
Graad
5
Instrumentatie
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
15:30
Muziekgenre
Concert/Concours

16 same category products: