• Niet op voorraad
Bellerophon

Bellerophon

Levertijd 3-5 dagen
€ 121,56

het avontuurlijke verhaal uit de Griekse mythologie over de held Bellerophon en Pegasus het gevleugelde paard. 

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

Bellerophon volgt het verhaal van de minder bekende Griekse held met dezelfde naam. het stuk kan in delen worden verdeeld, die zonder onderbreking worden gespeeld:

Knightly, full of Valour: een inleiding tot het personage van Bellerophon, die in heel Griekenland zijn bekendheid geniet omdat hij bevriend raakte met het mythische vliegende paard Pegasus. Zijn glamour eindigt abrupt wanneer hij per ongeluk zijn broer Deliades neerschiet tijdens een jacht.

Mysteriously, unsure: Bellerophon wordt in ballingschap weggestuurd om van zijn misdaad te worden gereinigd.

Tragically, mourning: in ballingschap wordt Bellerophon ontroerd door de dood van zijn broer. Hij wordt gestuurd om de Chimaera te verslaan en beschouwt dit als een kans om zichzelf op persoonlijk niveau te verlossen.

Confidently, out for combat: de paardenvlucht naar een strijd tegen de Chimaera. Bellerophon stuurt Pegasus in een duikvlucht en doorboort de vuurspuwende leeuwenbek van het beest met een speer met lood erop. Het vuur smelt het lood, waardoor de Chimaera verstikt en wordt gedood.

Gloriously: Bellerophon keert terug naar huis, nog geliefder dan voorheen. De glorie stijgt naar zijn hoofd en, ervan uitgaande dat de goden hem zullen verwelkomen, rijdt hij Pegasus naar Olympus. Zeus beëindigt het leven van de onbescheiden held met een snelle bliksemschicht.

Datasheet

Componist
Teun Buwalda
Graad
3
Instrumentatie
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
6:30
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours

Downloaden

Bellerophon - Fa

Bellerophon score sample

Downloaden (3.43MB)

4 same category products: