• Nieuw
  • Niet op voorraad
World of Insects

World of Insects - partituur

Levertijd 3-5 dagen
€ 32,50
incl. BTW

Verplicht werk 4e divisie Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen 2025

Opgedragen aan het Twents Jeugd Harmonie Orkest o.l.v. Kimmy Reef. Het boek ‘Erik of het klein insectenboek’ van de Nederlandse schrijver Godfried Bomans inspireerde componist Tjeerd Nijhof tot het schrijven van de compositie World of Insects.

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

In “World of Insects” maken we een reis door het gelijknamige schilderij uit het boek “Erik of het klein insectenboek” van Godfried Bomans. In dit boek ontdekt hoofdpersoon Erik de natuur en haar merkwaardige bewoners. Het stuk “World of Insects” is een sferische verklanking van een aantal momenten uit het boek.

De opening neemt ons mee in de wonderlijke wereld van de World of Insects, die een en al vrede uit lijkt te stralen. We maken als eerst kennis met de wespen. Die zijn vriendelijk, ijdel en haast adellijk van aard. Dan vliegt er een vlinder voorbij, wat is die mooi. Romantiek komt op. Eerst klein, daarna groots en meeslepend. Als laatst maken we kennis met de doodgravertjes. Merkwaardige types die er wat cynische trekjes op na houden. Ze genieten van hun feestmaal, een dood insect. Het wordt gezelliger en gezelliger tot we met een knal uit de wonderlijke wereld vallen. De gordijnen sluiten zich.

Datasheet

Componist
Tjeerd Nijhof
Graad
3
Instrumentatie
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
7:55
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
4e Divisie

16 same category products: