• Niet op voorraad
Stromingen

Stromingen - partituur

Levertijd 3-5 dagen
€ 39,60
incl. BTW

Componist Henk van Lijnschooten heeft Stromingen geschreven in 1978 in opdracht van de stichting Amsterdams Fonds voor de Kunst. Een werk waarin in vijf delen de ontwikkeling van de Fanfare tot uitdrukking wordt gebracht.

Partituur formaat
Aantal

rightbanner

rightbanner1

Henk van Lijnschooten schreef hierover:
"De opdracht was het componeren van een werk waarin huidige ontwikkelingen op het gebied van ritmiek, tonaliteit en notaties worden verwerkt en dat tevens dienst zou kunnen doen voor instructieve concerten van het Nationaal Jeugdkorps van de NFCM. In overleg met de dirigent van het orkest Piebe Bakker, is een werk tot stand gekomen dat instructief is in twee opzichten. Ten eerste stilistisch, namelijk de toepassing van compositietechnieken, vanaf de Renaissance tot heden, die karakteristiek zijn voor blazersensembles en orkesten. Ten tweede met betrekking tot de ontwikkeling en mogelijkheden van de speeltechniek van blaas- en slaginstrumenten.

Op verschillende plaatsen in dit werk heb ik “grote” en “kleine meesters der toonkunst” geciteerd die ik veel dank verschuldigd ben voor hun ongevraagde medewerking."

Datasheet

Componist
Henk van Lijnschooten
Graad
6
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
17:00
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours

16 same category products: