• Niet op voorraad
Symphony No. 1: Gilgamesh

Symphony No. 1: Gilgamesh

Levertijd 3-5 dagen
€ 354,99
incl. BTW

Het Verhaal Gilgamesh" werd teruggevonden in het midden van de 19de eeuw, geschreven op 25.000 kleitabletten. Na een uitgebreide studie wist men dit oude Sumerische epos te vertalen, ook al werden vele tabletten niet teruggevonden.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Volgens deze bronnen leefde er ooit in de stad Uruk een halfgod "Gilgamesh" die met zijn speciale krachten de mensen onderdrukte en tiranniseerde. De inwoners van Uruk waren hierdoor erg ongelukkig en vroegen de Goden om hulp. Deze stuurden daarop een dubbelganger van Gilgamesh naar de aarde, de edelmoedige Enkidu. Het komt al snel tot een bikkelharde confrontatie tussen de 2 halfgoden, die eindigt in een moment van herkenning en diepe vriendschap: ze zijn even sterk.Samen besluiten ze om op avontuur te trekken in het woud om eeuwige roem te verwerven. Na het behalen van een aantal heroïsche overwinningen worden ze dan ook als helden onthaald in Uruk en is er een groot feest. Die nacht krijgt Enkidu echter een enge droom die hem vertelt dat hij en Gilgamesh zullen gestraft worden voor hun gruweldaden. Enkidu krijgt de volgende dag een vreemde ziekte en sterft in de armen van zijn vriend Gilgamesh. De rouwende Gilgamesh vindt geen antwoord op zijn vragen en trekt op zoek naar  onsterfelijkheid. Na het oversteken van de wateren des doods ontmoet hij Utnapishtim, die hem vertelt dat iedereen moet sterven en het leven eindig is. Gilgamesh faalt in de proef die Utnapishtim hem oplegt om het tegendeel te bewijzen en keert verslagen huiswaarts.

Als componist was ik gefascineerd door de belangrijkste thema's die volgens mij in dit verhaal naar voor komen: (innerlijke) strijd, vriendschap, de zoektocht naar geluk (erkenning) en het thema van (on)sterfelijkheid. Het leek me een uitdaging om deze 4 elementen binnen het kader van een groot programmatisch werk muzikaal weer te geven.

Datasheet

Componist
Bert Appermont
Graad
6
Instrumentatie
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
27:47
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
1e Divisie

Downloaden

Symphony No. 1: Gilgamesh

Symphony No. 1: Gilgamesh - score

Downloaden (1.32MB)

16 same category products: