• Niet op voorraad
Chanson de Nuit

Chanson de Nuit

Levertijd 5-8 dagen
€ 78,50
incl. BTW

In 1897 ontmoet hij A.J.Jaeger, een bediende bij muziekuitgever Novello, die hij zal portreteert als Nimrod in zijn Enigma Variaties. In oktober 1897 schijft Elgar, die toen al een aantal successen op zijn aktief had,  in een brief aan Jaeger dat hij teleurgesteld is in de financiële return die hij ontvangt van zijn uitgever ontvangt voor zijn werken.

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

Tien dagen na de brief stuurt Elgar aan Novello een kort stukje voor viool en piano met als titel: Evensong.
Novello, dacht dat in die tijd een Franse titel het beter zou doen en geeft het uit als Chanson de Nuit. In maart 1889, kort nadat hij de orkestratie van de Enigma Variaties heeft afgerond stuurt Elgar aan Novello nog een tweede kort stukje voor viool en piano als metgezel voor Evensong: Chanson de Martin.
In januari 1901 maakt Elgar een orkestversie van de twee werken waardoor ze populair werden en nu nog veel worden. De orkestversie werd, samen met Chanson de Nuit, voor het eerst uitgevoerd op de Queen’s Hall Promenade Concerten door Henry Wood op 14 september 1901. Chanson de Nuit is opgedragen aan F.Ehrke, violist in het Worcester Philharmonic Orchestra.

Datasheet

Componist
Edward Elgar
Arrangeur
Luc Vertommen
Graad
3
Instrumentatie
Brass Band
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
5:01
Muziekgenre
Classical arrangement

Downloaden

16 same category products: