• Niet op voorraad
Fifth Symphony

Fifth Symphony

Levertijd 3-5 dagen
€ 339,32
incl. BTW

Sakura
Deze compositie werd geschreven in opdracht van het Senzoku Gakuen College of Music in Tokyo ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag in 1994. Wegens de uitnodiging tot deelname aan de Internationale WASBE conferentie in Hamamatsu in de zomer van 1995, werd besloten de premiere uit te stellen en het stuk dan pas voor het eerst uit te voeren en niet tijdens de jubeljaar zelf.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

De symfonie bestaat uit drie delen. Een inleiding 'Moderately and sustained' leidt naar het eigenlijke eerste deel, een stuwend 'Allegro assai' waarvan de hoofdthema's eerst bij de pauken en de melodische percussie te horen zijn.

Het tweede deel, waarnaar de ondertitel verwijst,is eigenlijk een uitgebreide bewerking van één van de oudste Japanse volksliederen 'Sakura' (Kersenbloesem), een lange elegische melodie die als basis dient voor een reeks variaties die zich via de individuele instrumentengroepen ontwikkelen. Het derde deel is een schitterend rondo (Allegro Molto, con fuoco) waarin enkele elementen van de twee voorgaande delen verwerkt zijn; het voert het werk naar een adembenemende conclusie met een laatste uitbarsting van virtuoze trekjes bij elk instrument van het orkest. De 'Vijfde Symfonie' (Sakura) werd gecreëerd op 26 juli 1995 door het Senzoku Gakuen Symphonic Wind Orchestra onder de leiding van de componist tijdens de 7de Internationale WASBE Conferentie.

Datasheet

Componist
Alfred Reed
Graad
6
Instrumentatie
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
21:30
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
1e Divisie

Downloaden

16 same category products: