• Niet op voorraad
Seven Wonders of the Ancient World V-VII

Seven Wonders of the Ancient World V-VII

Levertijd 3-5 dagen
€ 290,84
incl. BTW

Part V,VI en VII
In de Oudheid werden de zeven toenmalige mooiste monumenten 'De Zeven Wereldwonderen' genoemd. In zijn eerste symfonie 'The Seven Wonders of the Ancient World' schildert de Nederlandse componist Alex Poelman een muzikaal portret van deze zeven 'wonderen'.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

De symfonie is magistraal en rijkelijk georkestreerd en beeldt zowel de kracht die de grote rijken van de Oudheid uitstraalden als de pracht van de mooiste gebouwen en kunstwerken uit, terwijl de verleidelijke Oosterse charme en de geheimzinnige exotische sfeer evenmin ontbreken.

Alex Poelman (Arnhem, 1981) studeerde informatica aan de Universiteit Twente en speelt hoorn in diverse harmonieorkesten. Onder begeleiding van David Rowland schreef hij zijn eerste compositie voor harmonieorkest 'Volcano'. Na zijn eerste werk voor harmonieorkest volgden: 'Theseus', 'Symphony 1: The Seven Wonders of the Ancient World', 'D-Day' en 'Aquila Chrysaeto'. Op 28 mei 2004 ging zijn 1ste symfonie in première in het muziekcentrum van Enschede. Een jaar later werd deze symfonie door de KMKJWF (Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso) onder de leiding van Norbert Nozy op CD gezet.

Datasheet

Componist
Alex Poelman
Graad
6
Instrumentatie
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
17:35
Muziekgenre
Concert/Concours

Downloaden

16 same category products: