• Niet op voorraad
Back to Normandy

Back to Normandy

Levertijd 3-5 dagen
€ 166,80
incl. BTW

Back to Normandy is een concertwerk voor concertband dat is geschreven ter gelegenheid van D-Day. D-day (6 Juni 1944) is de dag dat de bevrijding van West Europa begon op de stranden van Normandië. Een lange veldtocht door Europa volgde, met de uiteindelijke bevrijding van Nederland op 5 Mei 1945.

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

Het stuk beschrijft de eerste uren van de landing met als (muzikaal) hoogtepunt, de beschietingen van de Duitse stellingen. Als introductie zie en hoor je de voorbereidingen voor deze grootste veldtocht aller tijden.

Heel bijzonder en uniek aan dit werk is dat de muziek synchroon kan worden uitgevoerd met een film met originele beelden, die speciaal hiervoor vervaardigd is. Een primeur voor Molenaar Edition en de concertbands. En ongetwijfeld een extra ervaring voor de bezoekers van de concerten. Tot nu toe waren dergelijke uitvoeringen voorbehouden aan professionele orkesten (denk aan George Fenton, Earth).

Dit werk is bij uitstek geschikt voor bands die het publiek iets bijzonders wil bieden en daarnaast ook nog onze bevrijders muzikaal wil eren. De film waarmee het concert geoefend kan worden staat op Youtube (maten en metronoom zijn zichtbaar/hoorbaar).

Datasheet

Componist
Fred Vogels
Arrangeur
Henk Ummels
Graad
4
Instrumentatie
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
9:00
Muziekgenre
Concert/Concours

Downloaden

16 same category products: