• Niet op voorraad

Peter en de Wolf - partituur

Levertijd 3-5 dagen
€ 42,00
incl. BTW

Sergei Prokofiev werd in de Oekraïne geboren. Als twaalfjarig wonderkind componeerde hij al een opera. Het muzieksprookje Peter en de wolf uit 1936 is bij het grote luisterpubliek misschien wel het meest bekende werk van Sergei Prokofiev. 

Het werk werd geschreven om kinderen vertrouwd te maken met de klanken van de muziekinstrumenten. Prokofiev schreef het in opdracht voor een jeugdtheater.

Het verhaal: Peter woont met zijn opa aan de rand van het bos. Van zijn opa mag Peter niet buiten het hek spelen. Er zijn gevaarlijke dieren in het bos. Maar Peter is eigenwijs en helemaal niet bang. Op een mooie dag speelt hij, ondanks opa’s waarschuwingen, met zijn dierenvriendjes buiten het tuinhek.  Dan verschijnt er een grote wolf die achter ze aankomt. Peter vangt de wolf en zorgt ervoor dat hij niet wordt doodgeschoten door de jagers, maar naar de dierentuin gaat…

Taal
Aantal

rightbanner

rightbanner1

Peter en de wolf is een muzikaal sprookje. Dat betekent dat iedereen die in het verhaal voorkomt wordt voorgesteld door een instrument. Het vogeltje wordt bijvoorbeeld gespeeld door de Sopraan Saxofoon en de eend door de Alt Saxofoon. De kat is natuurlijk de Tenor Saxofoon. Welk instrument opa moest spelen, was een moeilijke beslissing. Uiteindelijk is het de Euphonium geworden. De wolf wordt zelfs gespeeld door drie instrumenten, de hoorns. De pauken zijn de jagers met hun geweerschoten. En alle Bugels samen spelen Peter, de hoofdpersoon van dit verhaal. Er treedt ook een verteller in het stuk op.

Het verhaal is zowel in de Nederlandse als de Friese taal te bestellen.

Datasheet

Componist
Sergei Prokofiev
Arrangeur
Alma Muller
Graad
5
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
30:00
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Classical arrangement
Taal
Frysk
Nederlands

Downloaden

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

16 same category products: