• Niet op voorraad
Concerto for Drum Set

Concerto for Drum Set

Levertijd 3-5 dagen
€ 93,90
incl. BTW

Geef de drummer het podium! Drie delen, drie stijlen: Rock 'n Roll, Jazz Waltz en up-tempo Swing. Voor zijn "Concerto for Drum Set" liet Larry Neeck, een gerespecteerd componist uit Amerika, zich inspireren door drie bekende jazzdrummers.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Deel 1 brengt ons terug naar de stijl van de vroege jaren 60 Rock 'n Roll. Sandy Nelson (1938 - 2022) begon in die tijd zijn solocarrière als instrumentale artiest. Met diverse singles, waaronder Let There Be Drums, behaalde hij verschillende noteringen in de Billboards.

Het tweede deel is een eerbetoon aan Joe Morello (1928 - 2011), die wereldwijd wordt beschouwd als een van de beste jazzdrummers. Zijn onmiskenbare periode als drummer van het Dave Brubeck Quartet en zijn technische virtuositeit hebben Neeck geïnspireerd om een Jazz Waltz te componeren.

Het derde deel is gebaseerd op de drumstijl van Gene Krupa (1909 - 1973), een van de meest invloedrijke Amerikaanse bigbanddrummers uit de geschiedenis. Hij speelde onder andere bij de band van Benny Goodman. In 1938 werden zijn drummethodes voor het eerst op papier gezet, waarna die manier van noteren de standaard werd.

'Concerto for Drum Set' is voor fanfare gearrangeerd door Christina van der Bijl. De delen kunnen afzonderlijk worden gespeeld of als een indrukwekkend 'concerto' worden uitgevoerd.

Datasheet

Componist
Larry Neeck
Graad
3
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
6:45
Uitgever
Ferskaat MP
Muziekgenre
Pop/Lichte muziek

16 same category products: