• Niet op voorraad
Compagno

Compagno

Levertijd 3-5 dagen
€ 84,00
incl. BTW

Een muzikaal eerbetoon aan dirigent Jan Maat, ter ere van zijn pensionering na meer dan vier decennia toewijding aan muziekverenigingen Nooit Gedacht uit Windesheim en Concordia uit Elburg.

Deze compositie is opgedragen aan Jan Maat, die na meer dan veertig jaar van toewijding en uitmuntende muzikaliteit met pensioen gaat. De titel van het muziekstuk, "Compagno", is een bijzondere keuze die een diepere betekenis draagt. Het Italiaanse woord voor 'maat' (compagno) weerspiegelt niet alleen de naam van Jan Maat, maar benadrukt ook het gevoel van kameraadschap en samenwerking. Jan's invloed reikt verder dan de noten en partituren; hij heeft ons geleerd wat de waarde van samenwerking, toewijding en vriendschap is.

Aantal

rightbanner

rightbanner1

De naam Windesheim, waar muziekvereniging Nooit Gedacht gevestigd is, verwijst naar een 'heim' (woonplaats) aan een 'winde' (kromming in een waterloop of weg). Deze plaatsnaam symboliseert de muzikale reizen die wij onder Jan's leiding hebben ondernomen. Elburg, thuisbasis van Concordia, is bekend als historische Hanzestad op de Noord-Veluwe. De Noord-Veluwe brengt unieke fanfareklanken voort. De compositie van Arend Gerds viert niet alleen de lokale geschiedenis van Elburg, maar ook de kenmerkende fanfareklank van de Noord-Veluwe. 

De compositie is een verweving van afscheid, dankbaarheid en eerbetoon, uitgedrukt in verschillende muzikale thema's. Langzamere passages symboliseren onze dankbaarheid, terwijl snellere en grootse passages het afscheid en eerbetoon markeren. Centraal staat het koraal 'Eventide', dat op diverse manieren terugkomt en als fundament van de compositie dient. Deze variaties symboliseren de vele prachtige muzikale momenten die we samen hebben beleefd, steeds weer anders.

Arend Gerds heeft ook persoonlijke anekdotes en symbolische elementen in de compositie verwerkt. Zo weerklinkt Psalm 150 in maat 17 als een lofzang en viering, terwijl het 'con fuoco' (maat 69) de dynamische en vurige aard van onze gezamenlijke muzikale reis verbeelden. Opvallend is ook de gong, die niet heeft geklonken op het concours, maar nu wel in maat 4.

Met deze compositie betuigen we onze dankbaarheid aan Jan Maat voor de jaren van muziek en vriendschap die hij ons heeft geschonken. Wij nodigen alle muzikanten die dit stuk gaan spelen uit om elke noot met dezelfde passie en toewijding uit te voeren. Laat door jullie spel zien wat het betekent om samen muziek te maken en breng jullie eigen muzikale ervaringen en emoties mee in elke passage. "Compagno" is daarmee een passend eerbetoon aan iedereen wiens muzikale impact verder reikt dan de te spelen noten op papier.

Namens alle leden van muziekverenigingen Nooit Gedacht uit Windesheim en Concordia uit Elburg,

Gerco Roelofs (Nooit Gedacht uit Windesheim)
Harry van Loo (Concordia Elburg)

Datasheet

Componist
Arend Gerds
Graad
3
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
5:30
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

7 same category products: