• Niet op voorraad
Evita

Evita

Levertijd 3-5 dagen
€ 220,54
incl. BTW

De musical 'Evita' dateert uit 1976 en was de derde die Andrew Lloyd Webber in samenwerking met tekstschrijver Tim Rice ontwierp. In het Londense West-End bleef hij acht jaar lopen, en in 1979 opende hij reeds op Broadway in New-York.

Orkestvorm
Aantal

rightbanner

rightbanner1

'Evita' verhaalt episodes uit het leven van de gepassioneerde tweede echtgenote van de Argentijnse dictator Juan Peron. Eva Duarte werd in 1919 in Los Todos geboren. Haar leven lijkt op het sprookje van Assepoester. Van lage afkomst weet zij zich op te werken tot de machtigste vrouw van haar land, als echtgenote van Juan Domingo Peron, die van 1946 tot 1955 president van Argentinië was. 

Zij overleed aan kanker op 33 jarige leeftijd op 26 juli 1952 en werd als een nationale heldin begraven; nadien werd zij het voorwerp van een echte lekencultus bij de arme Argentijnse bevolking. 

Alleen het leger en de aristocraten hadden zich nooit verzoend met haar plaats naast de president. Het verhaal wordt verteld door een jongeman 'Che' die nogal bitter commentaar geeft, omdat hij afgunstig is van haar succes, terwijl hij met zijn uitvinding - een nieuw soort insecticide nergens terecht kan. 

De selectie werd geselecteerd en georkestreerd door Marcel Peeters; u hoort achtereenvolgens: 

'Ouverture', 'On this Night of a Thousand Stars', 'Eva beware of the City', 'Buenos-Aires', 'Goodnight and thank You', 'I'd be surprisingly Good for You', 'Another Suitcase in another Hall', 'Waltz for Eva and Che', en natuurlijk 'Don't cry for me Argentina'.

Datasheet

Componist
Tim Rice/ Andrew Lloyd Webber
Arrangeur
Marcel Peeters
Graad
4
Instrumentatie
Fanfare
Harmonie/ Concert Band
Tijdsduur
14:00
Muziekgenre
Film/Musical

16 same category products: