The Artist and the Priest

The Artist and the Priest

Levertijd 3-5 dagen
€ 119,00
incl. BTW

De titel is een verwijzing naar een van de markantste figuren in de historie van het Limburgse plaatsje Nunhem: priester-schilder Jean Adams. De delen in de compositie zijn afgeleid van de biografie over Jean Adams door Paul Haimon. Een aanwinst in het fanfare repertoire!

Aantal

rightbanner

rightbanner1

Deel 1: learn to see the right proportions.

In de periode dat Adams tekenleraar was op de scholen van Rolduc, van 1923 tot 1936, gaf hij zijn leerlingen als opdracht te leren zien, en als levenswijsheid dat alles een kwestie is van de juiste verhoudingen, de kunst maar ook de levensstijl.

Deel 2: sunday-afternoon service on the Saint Servaasmountain.

Van 1939 tot 1953 was Adams pastoor van de Servaasparochie Nunhem. Behalve dat hij de parochie als pastoor door de oorlogsjaren heen leidde, zette hij zich zeer in voor de Servaasverering. Met name de Servaasprocessie en de godsdienstige zondagmiddag bijeenkomsten aan de Servaasberg werden door hem in ere gehouden. In het in 1946 verschenen boek “De oude appelboom” beschrijft Adams zo’n Servaasoefening.

 Deel 3: the glory of the little things in life.

Als pastoor van Nunhem boodschapte hij aan zijn dorpsgenoten de glorie van de kleine dingen, die zich gehoorzaam aan hun natuur invoegen in een groots verband. Toen hij in Ell als schilder werkte, was de boodschap het schilderij zelf, het kon een mystieke innige Ichtus zijn, of een landschap bij Gemenos, of een mandje met drie appels.

Het muzikale materiaal van de compositie is geënt op 6 tonen die corresponderen met de letters uit de naam Nunhem.

Datasheet

Componist
René Pisters
Graad
3,5
Instrumentatie
Fanfare
Tijdsduur
7:20
Uitgever
AM Music - Lippenhuizen
Muziekgenre
Concert/Concours
Repertorium
4e Divisie

Downloaden

The Artist and the Priest

The Artist and the Priest - Fa score sample

Downloaden (893.57KB)

16 same category products: